#2 Kehidupan Di PLKN

tamat sudah latihan di PLKN . memang sedih sangat nak tinggalkan Kem PLKN Karisma , Kuala Pilah . dah 3 bulan duduk situ macam macam kenangan ade kat sane . rindu kawan kawan ( especially wira & wirawati ALPHA ) , cikgu cikgu and  especially buah hati saya ♥ MUHAMMAD ZULHELMI B NORAZIZAN :)) ♥

kitorang tempuh macam macam dugaan kat sane . lepas je Mira cuti raya aidiladha hari tu kitorang ade tali tinggi , pertandingan air , kembara halangan , pertandingan kawad kaki dan yang terakhir wirajaya . mase tali tinggi memang takut giler . Mira ni dah la penggayat sikit . tapi tempuh jugak la kan . last berjaya buat . 2 hari buat tali tinggi tu sebab ramai tak buat lagi kan . ni pun wira tak sempat nak buat . sian diorang tak merase . hehe .

lepas habis tali tinggi kitorang ade pulak pertandingan air . pun 2 hari jugak sebab sehari latihan , besoknye pulak baru la pertandingan . johan keseluruhan pertandingan air tu dimenangi kompeni ALPHA ( kompeni Mira la tu . hehe ) . happy sangat . 


lepastu kitorang ade kembara halangan . memang paling benci ni la . mase buat latihan hari tu memang Mira lambat giler la . dah la banyak tak lepas . lambat lagi . adoiii ! tapi . . . . . . . . . . . . . . . 
mase pertandingan Mira cube untuk laju dan lepas . laju dah laju dah . tapi ade jugak yang tak lepas . hurm . tapi kire ok la . Mira mampu jugak buat . hehe . johan kembara halangan kompeni Bravo . tahniah ! kitorang wira & wirawati ALPHA dapat no 2 . kire okay la kan . bangge jugak . hehe . 

besoknye pulak adalah pertandingan yang kitorang paling takut + risau . nak tau ape ? kawad kaki la . memang cuak sangat la . dah la banyak kali kena marah dengan cikgu . mase kompeni lain buat latihan kitorang tido je . tapi dengan banggenye Mira nak bagitau . . . . . kompeni ALPHA , JOHAN PERTANDINGAN KAWAD KAKI WIRA & WIRAWATI ! bangge siot . habis kawad kaki besoknye pulak wirajaya . masuk hutan sume tu la . yang tak bestnye mase kitorang pegi tu hujan pulak . lecak sangat sangat . yang lain sume nye best :)

mase malam akrab pulak diumumkan kompeni yang terbaik . diumumkan kompeni terbaik kumpulan 3 siri 8/2011 jatuh kepada kompeni ALPHA ! yeay ! memang tak sangke sangat sangat . happy sangat sangat & sangat ! hehe

banyak sangat kenangan sepanjang berada di KEM PLKN KARISMA , KUALA PILAH . sume kenangan tu tak kan Mira lupekan sampai bile bile . 

pesan Mira : kalau sape sape yang dapat PLKN yang akan datang walaupun dapat kat mane mane je la kan , jangan la rase sedih pulak . lame lame korang akan rase sendiri keseronokkannye . first first je rase macam nak mati . last last korang boleh terima sendiri :)


♥ Wirawati ALPHA ♥


♥ Wira ALPHA ♥
( ni separuh je . ramai lagi sebenarnye :) )

terima kasih jadi kawan yang baik . wira & wirawati ALPHA the best !
miss ALPHA ! miss SINAR HARAPAN ! miss KEM PLKN KARISMA !

dalam kenangan :'(


to be continue . . . 

6 comments:

Cik Gee said...

seronok dgr citer kawan2 dapat join PLKN. gee tak pergi pon.. huhu...

tahniah kat kumpulan mira, asyik menang je. cek pon suka!! hehe!

Mira (: said...

- Cik Gee -

sronok sgt . rndu kat sne :(

tima kasih gee . tu la kan . kitorg asyk mng je . hehe :D . mira pun ske gak :)

FatiN NaJwA said...

pewittt hmm untunglah menang~hihi

Mira (: said...

@FatiN NaJwA

untung ler . hehe . tak sngke bole mng .

Aliaa Amalina said...

saya kump 1 siri 10/2013 dapat dekat kuala pilah ni . terima kasih sebab berkongsi pengalaman . serba sedikit mcm tambah semangat saya nak pergi PLKN . ada cerita seram tak ?

Mira (: said...

@Aliaa Amalina

okay sama sama :) kakak tak dengar apaapa cerita seram pun. semangat ye

fly high !