Jiran

korang pernah tak rasa tension dengan jiran korang sendiri ? macam diorang selalu ganggu hidup korang ke sampai korang rasa tension + rimas ? semua orang konform la ada jiran kan . kalau tak de tu maybe korang duduk kat hutan kot *kidding*

hari ni aku nak bercerita tentang jiran aku yang . . . hurm . . . 

jiran aku sebelah kiri ni perempuan . bujang lagi . dia tinggal sorang . tak pernah pun mendatang kan masalah ape ape . dia keje kat kolej depan ni haaa . so , jarang la ade kat rumah . jiran aku sebelah kanan lak family India . aku ni tak kisah pun sape jiran aku . kita kan 1 Malaysia *wah tetibe lak ni* . tapi aku tak tau ape masalah anak anak jiran aku ni yang selalu je memekak . mak aku kata 'pantang bukak mata' . macam tu la ibaratnya . dah macam cite Ahmad Albab kan ?

kadang tu nak tutup pintu pun #gedegang *bunyi pintu dihempas* . macam tak boleh tutup slow slow lak kan . adoyai . lagi satu kalau diorang cakap kat rumah . boleh la rumah depan , belakang , kiri , kanan dengar kan --' . kalau paham tak pe la . ni 1 patah pun tak paham .

yang paling tak boleh go kan . bila ayah dia balik dari keje . seboleh boleh la dia akan hon sampai anak dia keluar bukak kan pagar kan . kalau bunyi hon tu merdu atau boleh keluar lagu best ke memang aku tak kisah la kan . tapi ni , boleh buat orang sakit jantung terus . adoyai . tak hormat ke jiran jiran . awak tu bukan duduk sorang kat taman ni .

banyak lagi la aku nak cite pasal jiran aku ni . tapi tak pe la . hari ni aku nak lepas kan geram sikit je . dengan suasana yang agak mendung ni kan . best lak lepas geram . HAHA ! korang rase kan , boleh ke aku bertahan duduk kat sini dalam tempoh masa yang lama ? T_T

3 comments:

She's Gee said...

sabo aje la mira... gee bace pon da naik tension...

law rase tak tahan sgt, amek MP3, sumbat kt telinga.. lagi elok law dgr ayat2 quran. sejuk hati tu... hehehe.. ^^

Mira (: said...

@She's Gee

tgh saba ni gee . btol gak cdngan gee tu . mira akn praktikkan :)

Rafidah Farhana said...

Manusia memang senang lupa diri. Hormat letak di kaki..

fly high !